Dobra włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Restauracje włoskie to w Polsce najbardziej popularny typ restauracji. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, sycące oraz ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej wrażliwi konsumenci degustują rzadsze dania obiadowe takie jak canelloni, lasagne czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską należy zwrócić uwagę na elementów: jak wiele składników naprawdę pochodzi z Włoch, czy w karcie są też mniej typowe potrawy, czy karta win, zawiera typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność oraz jedzenie z różnych miejsc Włoch. Najlepsza włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski nastrój.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Dobre wina z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do tytułu bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna ignorować wina. Posiłek koniecznie musi obejmować też wino. Odrobina alkoholu to przy włoskim posiłku typowa praktyka. Krakow Restaurant italian Cuisine Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim toskańskie bolgheri, kalabryjskie lamezia oraz nuragus z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być rozpoznawana jako klasycznie włoska, powinna mieć szeroki wybór win.
Klasyczna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć fenomen kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba odwiedzić restaurację, która umie podać nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film